18 Şubat 2012 Cumartesi

ÇİKOLATALI VE HURMALI TURTA

www.tips-fb.com
8 KİŞİLİK
4 Adet yumurta akı
115gr toz şeker
200gr sade çikolata
175gr hurma(çekirdekleri çıkartılmış ve ince doğranmış)
175gr ceviz(iri çekilmiş)
1tatlı kaşığı vanilya
ÜST MALZEMESİ İÇİN:
200gr ricotto peyniri veya (tuzsuz lor peynir)
200gr mascarapone peyniri veya( dil peyniri)
1 tatlı kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
1 Fırını 180c de ısıtın.20cm çapında ki kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın.
2 üst malzemeyi yapmak için peynirleri bir kasede karıştırıp ezin.Vanilyayı ve tadına göre pudra şekerini ekleyin.
3yumurta aklarını mikserle kar haline gelene kadar çırpın 2yemek kaşığı şekeri azar azar yedirerek karıştırın.Yoğunlaşınca kalan şekeri de ilave edip çırpın.
4 çikolatanın 175gramını doğrayıp ekleyin.Hurmayı cevizi ve vanilyayı ilave edip iyice karıştırın.Hamuru fırın tepsisine döküp yayın.Sıcak fırında 40-45dk pişirin.
5 Fırndan çıkardıkdan sonra 10 dakika soğumaya bırakın.Ters çevirip tel ızgaranın üzerine bırakın bu arada yağlı kağıdı kek i çevirdikten sonra üzerinden almayı unutmayın.
6 üst malzemeyi turtanın üzerine yayın.Kalan çikolatayı eritin.Kkağıttan yaptığınız küçük boruyla çikolatayı turtanın üzerine ağ motifi şeklinde gezdirin.Bu arada işlemi çabuk bitirin ki borunun içinde ki çikolata çabuk soğumasın.Servisten önce turtayı soğutun ve dilimleyip servis yapın ....AFİYET OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Marka Cookie Blog Design By Bella Design