1 Mart 2012 Perşembe

BADEMLİ KITIR PASTA

www.tips-fb.com
MALZEMELER
170gr bütün badem
90gr pudra şekeri
37gr un
5 yumurta akı
150gr toz şeker
BEYAZ ÇİKOLATALI KREMASI İÇİN
420 ml süt
2 yumurta sarısı
50gr toz şeker
30gr mısır nişastası
30gr tereyağı
150gr beyaz çikolata
ÜZERİ İÇİN
100gr bitter çikolata
120ml süt kreması
rendelemek için beyaz çikolata
BADEMLİ BİSKÜVİ TABANININ HAZIRLANMASI
fırınınız 160 c ayarlayın ısınmaya başlasın
fırın tepsisine(30x40cm.)yağlı kağıt serin.
Bademleri pudra şekeri ile birlikte mutfak robotunda çekin .
Geniş bir kapın içine alın ve unu da katarak karıştırın.
Yumurta aklarını mikser ile çırpmaya başlayın.Hafif köpüklenmeye başladığında yavaş yavaş toz şekeri de ekleyin ve tepecikler oluşana kadar çırpmaya devam edin.
Yumurtaları un ve bademin olduğu kapın içine alın ve bir spatula yardımı ile aşağıdan yukarıya doğru nazik hareketlerle karıştırın kabaran yumurta aklarını söndürmemeye özen gösterin.
Tüm malzeme homojen bir şekilde karışır karışmaz hemen fırın tepsisine dökün.Malzemeyi eşit miktarda tepsiye yayın.
Önceden ısıtımış fırında yakalşık 15-20dk kadar pişirin,tel ızgara üzerinde soğutun.
BEYAZ ÇİKOLATA KREMASSININ HAZIRLANIŞI;
Sütü ufak bir tancerede ısıtın.
Bu sırada yumurta sarılarını şeker ile birlikte bir süre çırpın.
Sıcak sütü yavaş yavaş yumurtalı karışımın üzerine dökün ve bu sırada hızlı hızlı çırpmaya dvm edin.
bu karışımı tekrar tencereye alın ve düşük ateşte sürekli karıştırarak ,muhallebi kıvamı alana kdr karıştırın.
ocağın altını kapatın ve küçük parçalara ayırdığınız beyaz çıkolata ile tereyağını katın ve her ikisi de tamamen eriyene kdr karıştırın.
kremanızı başka bir kaba alın,kremanızı başka bir kaba alın kabın üzerini streç film ile örtün .Streç film kremanın yüzeyine  değsin ve üstünü iyice kapasın ki soğuma sırasında kremanız kabuk bağlamasın.
Bu şekilde tamamen soğuyana kadar buzdolabında bir kaç saat dinlendirin:))
PASTANIN BİR ARAYA GETİRİLMESİ
Hazırladığınız bisküvi tabandan 20cm çapında ki yuvarlak çember yardımı ile iki pat kesin .
Birinci patı servis tabağına alın ve üzerine kremanın yarıısın sürün .ikinci katı kapatın ve kalan kremayı üzerine sürün .
bu sırada 120ml süt kremasını ısıtın ve küçük parçalara böldüğünüz bitter küvertür çikolatayı içine katın.,tamamen eriyene kadar karıştırıp buzdolabında 1-2 saat soğutun.
Pastanızın üzerini bu krema ile kaplayıp son olarak beyaz çıkolata rendeleyin
AFİYET OLSUN:))

2 yorum:

Yücel Eser Bandırmalı dedi ki...

ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor.En kısa zamanda deneyeceğim, tarif için teşekkürler

Marka Cookie Tasarım Butik Pasta ve Kurabiyeler dedi ki...

Afiyet olsun..gerçekten tadı çok güzel,malzeme ve yapım aşaması biraz uzun gibi gelebilir fakat yapımı basit şimdiden afiyet olsun sevgiyle kalın....

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Marka Cookie Blog Design By Bella Design