26 Kasım 2012 Pazartesi

www.tips-fb.com
 
MUZLU EKMEK
MALZEMELER
-140 gr tereyağ
200 gr toz şeker
3 yumurta
100ml süt kreması
385 gr un
2 tatlı kaşıgı kabartma tozu
bir çimdik tuz
2 adet büyük boy muz
HAZIRLANIŞI:
1.Fırınınızı 170c ye ayarlayın.
2.Kek kalıbınızı yağlayın.
3.Tereyağ ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
4.Çırpma işlemine devam ederken yumurtaları teker teker ekleyin.5
5.Süt kreması ilave edip çırpın.
6.Un tuz ve kabartma tozunu birlikte eleyerek karışıma ekleyip biraz karıştırın.
7.Son olarak muzları ezmeden büyük parçalar halinde ilave edip çok kısa bir süre karıştırın.
8.Hamurunuzu kek kalıbına döküp bekletmeden fırına koyun.
9.Yaklaşık 30-35 dk pişirin.
10.Fırından çıkarıp tel ızgara üzerinde soğutun.Tamamen soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Kaynak:Işıl Sözer ve Berna Gürşen...

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Marka Cookie Blog Design By Bella Design