25 Mart 2012 Pazar

BEYAZ ÇİKOLATA VE SOSLU RAVIOLI

www.tips-fb.com
175g un
25g kako
bir tutam tuz
2yemek kaşığı pudraşekeri
2 adet yumurta (çırpılmış)
15ml(1 yemek kaşığı)zeytinyağ
sos için gerekli malzemeler:
175g beyaz çikolata,parçalara ayrılmış
350g krem peynir
1 adet yumurta
1 adet çırpılmış yumurta(yufkaları birbirine yapıştırmak için)
HAZIRLANIŞI;
1.Un kakao,tuz ve pudraşekeri eleyin.ortasını açıp yumurtaları ve yağı ilave edin.Hamuru top şekline getirin,üerine bez kapatıp 30dk dinlendirin.
2.sos için çikolatayı benmari usulu eritin.Karıştırarak ılıtın.
krem peyniri başka bir kapta çırpıp çikolataya ekelyin.
yumurtaları ilave edip malzemeleri birbirine yedirene kadar mikserle çırpın.
karışımı içi yıldızlı bir sıkma torbasına doldurun.
3.Yoğurduğunuz hamuru iki parçaya bölün.
Parçaları hafifce unlanmış zemin üzerinde merdaneyle tek tek açarak,
iki adet dikdörtgen şeklinde yufka hazırlayın.
üzerlerini nemli bir mutfak havlusuyla örtün.
4.Beyaz çıkolatalı sosu yufkalardan birinin üzerine eşit aralıklarla(4 cm)ara bırakarak sıkın.Aralarda ki boşluklara çırpılmış yumurta sürün.
5.ikinci yufkayı soslu yufkanın üzerine serin.
iyiyce bastırarak,dolgu boşlukların arasında hava kalmasını engelleyin.
Ucu tırtıllı hamur kesme aletiyle(ortasına dğr gelecek şekilde)yuvarlaklar kesip,
unlanmış bir mutfak bezinin üzerine yerleştirin ve bir saat kurumaya bırakın.
6.geniş bir tencerede suyu kaynatın ve ravioli'leri atıp haşlayın.Ancak dikkat edin (suya bir kaç damla su damlatmanızın yararı olabilir)3-5 dk hafif ateşte kaynatıktan sonra ravioli'leri kapçe ile tek tek alıp bir tepsiye yan yana dizin .Ilık olarak muhafaza edin.krema veya rendelenmiş beyaz çıkolata ile servis edin
AFİYET OLSUN............

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Marka Cookie Blog Design By Bella Design