20 Kasım 2012 Salı

www.tips-fb.com
KAKAOLU KAPKEK
KEK İÇİN :
110 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
200 gr toz şeker
2yumurta
85 gr un
1/2 tatlı kaşiği kabartma tozu
1/2 çay kaşiği karbonat
1 çimdik tuz
45 gr kakao
120ml süt
1 tatlı kaşığı vanişya özütü
ÜST KIREMASI İÇİN:
160 gr sütlü kuvertür çikolata
3 yemek kaşğı tereyağ
bir çimdik tuz
1 çay kaşığı vanilya özütü
KAPKEK'İN HAZIRLANIŞI:
1.Fırınızı 170 c ye ayarlayın ısınsın
2.Yağ ve şekeri birlikte krem kıvamı alana kadarçırpın.
3.Teker teker yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin.
4.Ayrı bir kapta un,kabartma tozu,karbonat,tuz ve kakaoyu birlikte eleyin.
5.Unlu karışımı da yağlı karışıma katın ve çırpın.
6.Son olarak sütü ve vanılyayı yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin.
7.Tüm malzeme homojen bir şekilde bir araya geldiğinde  karıştırmayı bırakın..
8.12'lik kapkek tepsisinin her gözüne 2/3 ü dolacak şekilde hamuru paylaştırın.9.Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25dk pişirin.
10.Tel ızgara üzerinde soğutun.
KREMANIN HAZIRLANIŞI....
1.Kremayı hazırlamak için benmaride veya migrodalgada çikolata ve yağ birlikte eritilir.
2.Erimiş çikolata ve yağı,süt ve vanilya ile birlikte çırpın.
3.Bir süre buzdolabında soğuduktan sonra kapkeklerin üzerine bir miktar sürün.
4.Bir tatlı kaşığının tersini kullanarak kremadan küçük parçalar çekip minik tepecikler oluşturun..
AFİYET OLSUN.....:))

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Marka Cookie Blog Design By Bella Design